Gewoon Wellness is uw partner in de wellnessbranche. Bestel wellnessproducten in onze zakelijke webshop!
Open
X

Opleidingen. Opgeleid personeel zorgt voor een veilige omgeving

Opleidingen in Sauna en Wellness

De gehele wellnessbranche ondergaat een enorme ontwikkeling. Steeds meer mensen ontdekken de weelde van een wellnesscentrum. Deze nieuwe gasten zijn nieuwsgierig en kritisch. Het is aan het personeel van het wellnesscentrum om hen een zo ontspannen mogelijke dag te geven en hen op een professionele wijze te begeleiden gedurende de dag.

In het brancherapport van Rabobank (Cijfers & Trends van Wellnesscentra en sauna’s, 2013) zijn een aantal ontwikkelingen beschreven, waaronder:
» Toename badkledingdagen
» Vraag naar vakkundige adviesen en kwaliteit van behandelingen
» Professionalisering in de markt
» Kostenbesparing
» Gekwalificeerd personeel

Binnen de sauna- en wellness-bedrijven is dus kennis nodig over de behandelingen, hoe om te gaan met gasten, hoe reageert het menselijk lichaam op warmte en koude, introductie van nieuwe behandelingen. Maar ook effectief schoonmaken is een hot item. Sauna Academie heeft al deze kennis verzameld en omgezet in cursussen die direct in de praktijk toepasbaar zijn. Kennis uit de praktijk, toegepast in de praktijk. Op deze manier staat uw personeel ‘vakbekwaam op de werkvloer’.

Voor de masseurs, beautyspecialisten en horecamedewerkers zijn er voldoende erkende opleidingen die gevolgd kunnen worden. Slechts bij een enkele opleiding wordt er aandacht besteedt aan de sauna en wanneer dit het geval is dan is dit vaak veel te theoretisch. De informatie die de medewerkers krijgen is vaak niet direct toepasbaar in de praktijk. Toch is er vanuit de markt vraag naar direct toepasbare kennis. Die vraag is er niet alleen vanuit de bedrijven, maar ook zeker vanuit de gasten. Ook spelen aspecten als veiligheid en aansprakelijkheid een rol. Wie is er aansprakelijk voor ongelukjes wanneer een werknemer fouten maakt? Heeft u er alles aan gedaan om te zorgen dat de medewerkers veilig en verantwoord kunnen werken?
Deze vragen stellen steeds meer ondernemers zich af. Ook verzekeraars zijn hier voorzichtig al naar het kijken. Om dit voor te zijn is het van belang het personeel goed op te leiden.

saunam_allround_proeve