Gewoon Wellness is uw partner in de wellnessbranche. Bestel wellnessproducten in onze zakelijke webshop!
Open
X

Rhassoul starten. Wat heeft u nodig voor dit Arabische ritueel?

Wilt u rhassoul gaan aanbieden in uw sauna? Hier leest u wat u nodig heeft voor een rhassoul ritueel.

De rhassoul is een nieuw en leuk Arabisch reinigingsritueel voor uw gasten. Daarnaast kunt u extra omzet genereren met lage kosten en biedt u extra beleving. Het enige wat u nodig heeft is een warme vochtige ruimte van minimaal 40 en maximaal 50 graden, warm stromend water in deze ruimte en personeel met kennis van het proces en de klei zodat zij de gasten kunnen begeleiden. (er kan, met kleine aanpassingen, ook gebruik worden gemaakt van een bestaand stoombad) 

Het rhassoul ritueel

Inschrijven en inleiding

Nadat de gasten zich hebben ingeschreven of vooruit gereserveerd hebben verzamelen ze zich bij de vochtige ruimte. De begeleider legt uit wat er gaat gebeuren en vertelt over de goede eigenschappen van de klei. De deelnemers betreden de ruimte en smeren zichzelf in met de klei.

Insmeren met klei

Als iedereen ingesmeerd is kan de klei zijn werk doen. De goede stoffen worden door het lichaam opgenomen en afvalstoffen worden door het lichaam afgegeven. De ruimte vult zich met stoom en het geheel voelt behaaglijk aan. Dit tafereel heeft ook wel iets komisch, met iedereen in het groen, wit en geel.

Rust

Nadat de begeleider de gasten heeft uitgelegd hoe de klei werkt en de gasten zichzelf hebben ingesmeerd is er een rustpauze van ongeveer 20 minuten in de cabine. In deze tijd doet de klei zijn werk.

Afspoelen

Na de inwerkperiode is het tijd om weer actief te worden. Onder een warme douche in de cabine kan de klei worden afgespoeld. Eenmaal schoon kan men nog kiezen voor een lichte scrub met speciaal zout om de losgekomen dode huid van het lichaam te verwijderen. Hierna nog even onder de koude douche om de huid een frisse impuls te geven en om de poriën te sluiten.

Nazorg

Na het afspoelen kunt u als nazorg de gasten nog een huidvoedende olie en ter afsluiting een kopje thee aanbieden (bijvoorbeeld op Arabische wijze gepresenteerd). rhassoul-klei

De rhassoul producten

De gebruikte producten voor het rhassoul ritueel zijn:
- groene, gele en witte rhassoul klei
- scrubzout
- afspoelbare 1000 bloemen massageolie
(alle producten zijn te vinden op http://shop.gewoonwellness.nl)

Curus begeleider Rhassoul

Bij deze cursus krijg je de theorie achter dit unieke arabische reinigingsritueel. Waar komt het vandaan, waar is het goed voor en hoe zit het daadwerkelijke proces in elkaar. Ook leer je hoe je de gasten het beste dit ritueel laat ervaren, zodat ze een mooie beleving hebben.

Starten met rhassoul ritueel

Gewoon Wellness helpt u graag met het leveren van kwalitatief goede rhassoul producten, cursussen rhassoul en wij denken graag met u mee over de implementatie. Wilt u daadwerkelijk starten met rhassoul of heeft u nog vragen over dit ritueel? Neem dan contact met ons op.

Vraag informatie aan

 

Verificatie