Gewoon Wellness is uw partner in de wellnessbranche. Bestel wellnessproducten in onze zakelijke webshop!
Open
X

Sauna starten. Informatie en tips over het beginnen van een sauna

Wilt u een sauna starten of activiteiten beginnen in wellness?

U heeft het idee om een sauna te beginnen en u heeft al het een en ander uitgezocht over het starten van een eigen bedrijf. Maar nu de vragen steeds specifieker worden, wordt het ook moeilijker de antwoorden te vinden.

Wij helpen u graag met een eerlijk en vrijblijvend adviesgesprek, waarin u uw specifieke vragen kunt stellen. We kunnen adviezen geven omtrent de bouw van de sauna’s en de ideale routing van het complex. Daarnaast hebben wij uitgebreide kennis over saunaproducten en kunnen wij hierin een merkonafhankelijk advies geven. Ook opleidings- en personeelsvraagstukken hebben wij al bij meerdere sauna’s opgelost en wij kunnen u helpen een passende oplossing voor te vinden.

Tips voor het starten van uw sauna:

» Er zijn tegenwoordig veel sauna’s en wellnesscentra. Hierdoor is het kiezen van een specifieke doelgroep binnen de groep saunagangers een noodzaak. Er zijn verschillende motieven om naar de sauna te gaan en wanneer u zich op alle motieven wilt richten gaat dat ten koste van de specifieke behoefte van één doelgroep.

» Richt u in uw communicatie niet voornamelijk op vrouwen, de tijd dat de overgrote meerderheid van de bezoekers vrouw was ligt achter ons. Als uw doelgroep vrouwen is, gaat dit natuurlijk niet op.

» Zorg dat u of uw personeel is opgeleid! We zeggen dit niet alleen uit eigenbelang, maar ook volgens Rabobank Cijfers en Trends is gekwalificeerd en professionalisering nodig om u te kunnen onderscheiden. De opleiding saunaoloog is zeer geschikt voor ondernemers die een goede basiskennis willen hebben.

» Badkledingdagen kunnen de drempel voor nieuwe bezoekers sterk verlagen. Er zijn meerdere manieren mogelijk om dit te integreren in uw sauna, denk hier goed over na om ook de ”naakte” gast nog goed van dienst te zijn.

» Let op de regelgeving omtrent etherische oliën, u mag hiervan namelijk niet te veel in één ruimte op voorraad hebben, vanwege de brandveiligheid.

» Onderschat de schoonmaak van de sauna’s en de vochtige ruimtes niet. Hygiene in de sauna is zeer specifiek en vooral onzichtbaar vuil kan op den duur een probleem worden.

» Wel een beetje in eigenbelang: ook zonder hammamruimte kunt u de hammam uitvoeren, hiervoor hebben we de zithammam ontwikkeld. U heeft wel een stoomcabine nodig.

» Besteed aandacht aan een mooie website, dit is namelijk vaak waar de bezoeker begint en hier start dus ook de beleving.

» Ga op zoek naar het nieuwe ”wow-effect”, wij willen daar graag met u over brainstormen.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Vraag informatie aan

 

Verificatie